Leefomgeving

Directe resultaten en blijvende gedragsverandering

Nieuws

Directe resultaten en blijvende gedragsverandering

Als pedagogisch hulpverlener en systeemtherapeut haalde Buket Ulutas veel voldoening uit haar werk, maar toch miste ze het praktische werken. Het soort hulp dat concrete resultaten biedt. Daarom besloot ze om haar jarenlange ervaring mee te nemen naar LEEF. “Hier kan ik echt doorpakken. Dat je.. lees verder »

Themabijeenkomsten

Nieuws

Themabijeenkomsten

Boodschappen te duur? Energiekosten te hoog? Leef denkt met je mee!   Leef en de Bibliotheek organiseren vanaf dit najaar themabijeenkomsten rondom geld. Tijdens deze bijeenkomsten krijg je informatie over diverse thema’s zoals zorgverzekering, toeslagen, pensioen en de financiële.. lees verder »

Vooroordelen over mensen met schulden

Nieuws

Vooroordelen over mensen met schulden

Na zijn pensionering wilde Peter zijn kennis en ervaring als financieel manager op nieuwe manieren inzetten, meer op een menselijker niveau. De ‘down to earth’ mentaliteit van LEEF sloot goed aan op zijn praktische instelling, waardoor hij als budgetmaatje vanaf nu orde in de chaos gaat.. lees verder »

Dansen in de storm

Nieuws

Dansen in de storm

Nu ik weer gedeeltelijk terugkeer op het spreekwoordelijke toneel is het tijd dat ik iets meer vertel over de lange stilte aan mijn kant. En om maar gelijk met de deur in huis te vallen: deze held was geveld. In het najaar van 2020 kreeg ik een lelijke kaakontsteking die maar niet wilde genezen. De.. lees verder »

Anne denkt anders – het onmogelijke doen!

Nieuws

Anne denkt anders – het onmogelijke doen!

"Begin door te doen wat nodig is, doe dan wat mogelijk is en opeens doe je het onmogelijke." (Sint Franciscus van Assisi) Al vele jaren beweeg ik mij binnen het Sociaal Domein. Ik heb een hart voor mensen die, door welke omstandigheden dan ook, tijdelijk ondersteund en op weg geholpen moeten.. lees verder »

Week van het geld 2022

Nieuws

Week van het geld 2022

In de week van 28 maart t/m 1 april 2022 vindt de week van het geld plaats. De gemeente Stichtse Vecht is vanaf dit jaar deelnemende gemeente aan deze week. De Week van het geld is een initiatief van het platform Wijzer in geldzaken. Onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’ wil het platform.. lees verder »

Update corona

Nieuws

Update corona

Het coronavirus is nu bijna 2 jaar onder ons en heeft op allerlei manieren ons leven beïnvloed. Hoe langer een moeilijke situatie aanhoudt, hoe zwaarder het wordt om vol te houden, om positief te blijven en om de goede dingen te blijven doen. Toch is dat van groot belang. Weet dat je dit niet.. lees verder »

Start spreekuren en themabijeenkomsten

Nieuws

Start spreekuren en themabijeenkomsten

Het is hoog tijd dat wij middels een nieuwsbrief weer iets van ons laten horen. We hebben onze dienstverlening namelijk uitgebreid! De temperaturen in de zomerperiode (en daarna) liepen soms tot exotische waarden op, maar dat was bij Leef geen aanleiding om in de vakantie modus te raken. De.. lees verder »

Ashvin in tijden van Corona

Nieuws

Ashvin in tijden van Corona

Business as usual? Nou… Uiteraard heeft corona ook LEEF niet ongemoeid gelaten. Maar het goede nieuws: we zijn nog steeds up and running! De begeleiding van onze cliënten gaat door via internet en telefoon, maar we zien mensen ook persoonlijk bij iemand thuis als dat haalbaar is (RIVM.. lees verder »