Leefomgeving

Lift je Leven!

Nieuws

Lift je Leven!

Leef start binnenkort met iets nieuws. Het ‘Lift je leven’ programma en we hebben nog plek voor deelnemers!Ben en/of ken je mensen die het leuk vinden om een stapje verder te maken in hun leven samen met anderen? Wil je beter met je geld omgaan? Of een beetje gezonder leven? Misschien wat.. lees verder »

Tijmen Koelewijn

Blogs

Tijmen Koelewijn

Van huis uit ben ik econoom, maar dat vertel ik mijn cliënten meestal niet meteen. Natuurlijk is het handig dat ik in mijn carrière jarenlang met budgetten moest omgaan, maar dat is niet het belangrijkste: Het gaat erom wie je bent. Ik zie mijzelf vooral als iemand die hulp kan bieden in.. lees verder »

Mark Dyson

Nieuws

Mark Dyson

Weinig mensen treffen mij via LEEF aan de keukentafel, maar als redacteur en copywriter verdiep ik mij namens LEEF in ontwikkelingen rond schuldhulpverlening en de effecten van (langdurige) financiële stress. Wanneer je ooit blogs leest of andere publicaties op deze website, dan is de kans groot.. lees verder »

SPV-er gezocht!

Nieuws

SPV-er gezocht!

Wie zijn wij? Leef is een kleine stichting en is eind 2015 opgericht door Bibi en Thea, beiden ruim 20 jaar ervaring in zorg en welzijn en vastberaden om de systeemwereld (van de overheid) en de leefwereld (van de inwoner) dichterbij elkaar te brengen. Wij verzorgen in de gemeente Stichtse Vecht.. lees verder »

Bijna vakantie!

Blogs

Bijna vakantie!

De zomer staat voor de deur en voor velen begint een periode van rust en ontspanning. Maar voordat iedereen de vakantie modus heeft aangezet, willen wij nog heel even jullie aandacht voor een korte terugblik (we hebben namelijk een mijlpaal!) en lichten we een tipje van de sluier op voor na de.. lees verder »

Leef in actie!

Nieuws

Leef in actie!

Onlangs waren we uitgenodigd voor een interview bij RTV Stichtse Vecht. Altijd leuk om te vertellen over Leef en het werk wat we met zoveel liefde doen. Budgetmaatjes Zoals over de 9 budgetmaatjes die sinds de start van het project al meer dan 70 inwoners op weg hebben geholpen met hun.. lees verder »

Cursus Omgaan met Geld gaat weer beginnen!

Nieuws

Cursus Omgaan met Geld gaat weer beginnen!

De Week van het geld 2017 vindt plaats van 27 tot en met 31 maart. Het doel van deze themaweek is om kinderen te leren omgaan met geld. Door kinderen al jong te leren op een goede manier met geld om te gaan, zullen zij in hun latere leven daar veel profijt van hebben. Immers, jong geleerd is oud.. lees verder »

Versterking Team!

Blogs

Versterking Team!

De lente is in aantocht en dat is buiten goed te zien. Vrolijke narcissen en krokussen laten zich overal zien, bomen beginnen weer uit te lopen en ook de vogels laten weer van zich horen! En zoals het in de natuur gaat, is het ook bij Leef gegaan. Onafhankelijke cliëntondersteuning Op 2 januari.. lees verder »

Fit & Vrolijk

Nieuws

Fit & Vrolijk

Leef is begonnen met de voorbereiding van Fit & Vrolijk. Dat is een training voor kinderen in de basisschool leeftijd en werkt met de kinderen én de ouders aan het lekkerder in je vel voelen en/of een beter zelfbeeld en zelfvertrouwen ontwikkelen.Fit & Vrolijk bestaat uit 8 lessen van.. lees verder »

Fit & Vrolijk

Blogs

Fit & Vrolijk

Een groot aantal kinderen wordt dagelijks geconfronteerd met armoede. Zij kunnen niet meedoen, omdat de financiële middelen ontbreken. De cijfers liegen er niet om: het percentage kinderen dat in de gemeente Stichtse Vecht opgroeit met kans op armoede bedraagt 7,6% (bron: CBS). In Stichtse Vecht.. lees verder »