Blogs

LEEF in tijden van corona

Blogs

LEEF in tijden van corona

Business as usual? Nou… Uiteraard heeft corona ook LEEF niet ongemoeid gelaten. Maar het goede nieuws: we zijn nog steeds up and running! De begeleiding van onze cliënten gaat grotendeels door via internet en telefoon. Maar in geval van nood gaan we ook nog op huisbezoek. Dat moet ook, want.. lees verder »

Een crisis is een kans

Blogs

Een crisis is een kans

Het is even geleden dat wij een blog geplaatst hebben. Niet dat er niets te melden viel. Maar het verbouwen en opzetten van het Leefhuis en tegelijkertijd de winkel openhouden, was beslist geen makkie..;-) Maar het resultaat mag er zijn! Op 4 maart hebben we het Leefhuis ingewijd en heerlijk.. lees verder »

Tijmen Koelewijn

Blogs

Tijmen Koelewijn

Van huis uit ben ik econoom, maar dat vertel ik mijn cliënten meestal niet meteen. Natuurlijk is het handig dat ik in mijn carrière jarenlang met budgetten moest omgaan, maar dat is niet het belangrijkste: Het gaat erom wie je bent. Ik zie mijzelf vooral als iemand die hulp kan bieden in.. lees verder »

Bijna vakantie!

Blogs

Bijna vakantie!

De zomer staat voor de deur en voor velen begint een periode van rust en ontspanning. Maar voordat iedereen de vakantie modus heeft aangezet, willen wij nog heel even jullie aandacht voor een korte terugblik (we hebben namelijk een mijlpaal!) en lichten we een tipje van de sluier op voor na de.. lees verder »

Fit & Vrolijk

Blogs

Fit & Vrolijk

Een groot aantal kinderen wordt dagelijks geconfronteerd met armoede. Zij kunnen niet meedoen, omdat de financiële middelen ontbreken. De cijfers liegen er niet om: het percentage kinderen dat in de gemeente Stichtse Vecht opgroeit met kans op armoede bedraagt 7,6% (bron: CBS). In Stichtse Vecht.. lees verder »

Nieuwe cursus en collega!

Blogs

Nieuwe cursus en collega!

Het einde van het jaar nadert. Traditie getrouw kijken veel mensen dan even terug om te ontdekken dat dit jaar wéér sneller is gegaan dan het jaar ervoor. Wij kijken terug op een geslaagd jaar én zien uit naar 2017! Trots op onze budgetmaatjes Het afgelopen jaar hebben we meer dan 40 mensen.. lees verder »

Even voorstellen!

Blogs

Even voorstellen!

Deze week is het de week van de armoede. Een wat twijfelachtige naam. Helaas is het aantal mensen dat leeft in armoede flink gestegen de afgelopen jaren en via de ‘week van’ wordt daar bijzondere aandacht voor gevraagd. Over hoeveel mensen praten we eigenlijk? Nederland telt volgens recente.. lees verder »

Het is gelukt!

Blogs

Het is gelukt!

Hoewel het prachtige weer anders doet vermoeden, gaat binnenkort alles toch echt weer beginnen en zijn wij druk doende met de voorbereidingen van alle projecten voor dit najaar. Voor wie het gemist heeft, in september starten we met 2 nieuwe opdrachten. In opdracht van de gemeente Stichtse Vecht.. lees verder »

Liefdewerk Oud Papier!

Blogs

Liefdewerk Oud Papier!

Dat zei mijn moeder altijd als we weer eens opgetrommeld werden om allerlei klusjes te doen in en rondom het huis. Als kinderen hebben wij dat destijds vast niet met groot applaus ontvangen, maar het is het begin geweest van te leren omzien naar een ander. Iets te doen voor en/of met een ander. En.. lees verder »

De betekenis van geld

Blogs

De betekenis van geld

Deze week is het ‘De week van het geld’. Maar wat betekent geld eigenlijk voor jou? Geld kennen we in muntjes, briefjes, waardepapieren of digitaal. Allemaal tastbaar en heel logisch op het eerste gezicht. De verschillende emoties die mensen ervaren bij het onderwerp ‘geld’ lopen nogal.. lees verder »