Liefdewerk Oud Papier!

Dat zei mijn moeder altijd als we weer eens opgetrommeld werden om allerlei klusjes te doen in en rondom het huis. Als kinderen hebben wij dat destijds vast niet met groot applaus ontvangen, maar het is het begin geweest van te leren omzien naar een ander. Iets te doen voor en/of met een ander. En dat is een groot goed!

RTV Stichtse Vecht

Gisteravond hebben we het genoegen gehad om te vertellen over de laatste ontwikkelingen binnen Leef en in het bijzonder over het budgetmaatjes project bij RTV Stichtse Vecht. Het programma wat al 7 jaar – en daarmee een vaste plek heeft in de gemeente Stichtse Vecht – draait, heet heel toepasselijk ‘liefdewerk oud papier’ en biedt een podium aan mensen die iets betekenen voor een ander. Groot, klein, vanuit een organisatie of als een particulier initiatief. Het maakt niet uit, maar het laat zien dat een samenleving niet zonder vrijwilligers kan. Dat ook niet zou moeten willen.

Voorkomen is beter dan genezen

Inmiddels begint het budgetmaatjes project in de gemeente Stichtse Vecht enige bekendheid te krijgen en krijgen we wekelijks aanmeldingen binnen. In het begin nog veel vragen bij complexe situaties, waarbij er helaas al sprake is van een forse schuldsituatie. Gelukkig zien we nu ook meer vragen binnenkomen waarbij mensen willen leren hoe ze op een goede manier met hun financiën om kunnen gaan. Dat is tenslotte de enige manier om in de toekomst forse financiële problemen te voorkomen. Wij hopen dan ook veel mensen in een vroeg stadium te bereiken en zullen hen ook aansporen om het geleerde weer door te geven.

Wie zoeken we?

In verband met het succes van het project is uitbreiding van ons team gewenst en zijn wij misschien wel op zoek naar jou! Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een andere baan en wil je in de tussenliggende periode actief blijven en iets voor een ander betekenen? Of volg je een opleiding in de sociale sector en wil je graag een stage- / werkervaringsplek? Of ben je door omstandigheden niet in staat om volledig te werken, maar heb je wel levenservaring te delen? Neem dan gerust contact op.

Ben jij of ken jij iemand die belangstelling heeft? Wil jij ook van betekenis zijn voor een ander? Neem dan contact op via info@leefmd.nl of bel 06 – 2013 60 91.

Deel dit bericht via: