Versterking Team!

De lente is in aantocht en dat is buiten goed te zien. Vrolijke narcissen en krokussen laten zich overal zien, bomen beginnen weer uit te lopen en ook de vogels laten weer van zich horen! En zoals het in de natuur gaat, is het ook bij Leef gegaan.

Onafhankelijke cliëntondersteuning

Op 2 januari 2017 zijn we met een nieuwe opdracht begonnen. De gemeente Stichtse Vecht wil dat inwoners de juiste hulp krijgen als ze een bepaalde voorziening aanvragen in de gemeente. Goede ondersteuning in een vroegtijdig stadium is belangrijk, omdat het mensen helpt de weg te vinden in zijn of haar zoektocht naar de juiste zorg of hulp. Want waar moet je beginnen? Leef biedt ondersteuning op het gebied van werk en inkomen en financiën. Zoals in de media veelvuldig te lezen is, kampen nog veel mensen met financiële problemen. En wij helpen daar graag bij!
Om deze opdracht goed uit te voeren, hebben we een nieuwe collega in ons team die Irina (sociaal raadsvrouw en fiscalist) zal versterken alle vragen zo goed en zo snel mogelijk te beantwoorden. En zoals jullie van ons gewend zijn, stellen wij graag deze collega aan jullie voor!

Julia Delhaas

Iets te betekenen voor een ander zit Julia in het bloed. Van jongs af aan had zij oog voor de ander. De keuze om de studie Sociaal Juridische Dienstverlening te doen, was dan ook makkelijk gemaakt. Tijdens haar studie heeft ze een jaar lang stage gelopen als Sociaal Raadsvrouw bij een grote stedelijke welzijnsorganisatie in Overvecht. Daar kwam zij de meest complexe vragen tegen en gaf behalve individuele ondersteuning ook cursussen en trainingen. Gedurende haar studie heeft Julia een half jaar in Berlijn gewoond waar zij een minor maatschappelijk werk heeft gevolgd en daarnaast ook vrijwilligerswerk heeft gedaan. Specialistische ervaring en kennis heeft zij verder opgedaan als juridisch consulent bij FNV en als pensioen consulent bij Syntrus Achmea Pensioenbeheer. Julia laat weten dat de liefde voor het vak met de jaren alleen maar meer is geworden: ‘Ik wil mensen graag bijstaan in de soms complexe wereld van financiële regels en wetgeving. Als ik hen verder op weg kan helpen, dan geeft dat enorm veel voldoening’. En daarmee is Julia een mooie aanwinst voor ons team. Een professional die de mens op het oog heeft en het verschil wil maken in de levens van mensen!

Sinds januari zijn we dan ook al flink aan de slag geweest. Voor deze opdracht hebben we inmiddels 13 inwoners gekoppeld aan een budgetmaatje en hebben we ruim 10 mensen geholpen met verschillende sociaal juridische vragen (meerdere vragen per inwoner). Om een compleet beeld te geven: sinds de start van het budgetmaatjes project in 2016 hebben we ruim 60 koppelingen gemaakt en zijn er bijna 50 hulpvragen opgepakt door de sociaal juridische dienstverleners!

En zo is de lente een mooie metafoor voor het werk bij Leef. Gedurende de wintermaanden is er van alles gedaan. Er wordt hard gewerkt door onze mensen. Niet altijd even zichtbaar, maar van enorme waarde voor de inwoners van Stichtse Vecht. De lente is begonnen en alles wat verborgen was, wordt zichtbaar. Bloemen beginnen te bloeien en bomen krijgen nieuw blad. Zoals ook nieuwe collega’s ‘zichtbaar’ worden en het verdienen om gezien te worden. Welkom Julia!

Heeft u vragen over onze dienstverlening? Of kent u misschien iemand die hulp zou kunnen gebruiken? Neem gerust contact met ons op via info@leefmd.nl of 06 – 2013 60 91.

Deel dit bericht via: