Nieuws

Lift je Leven!

Nieuws

Lift je Leven!

Leef start binnenkort met iets nieuws. Het ‘Lift je leven’ programma en we hebben nog plek voor deelnemers!Ben en/of ken je mensen die het leuk vinden om een stapje verder te maken in hun leven samen met anderen? Wil je beter met je geld omgaan? Of een beetje gezonder leven? Misschien wat.. lees verder »

Mark Dyson

Nieuws

Mark Dyson

Weinig mensen treffen mij via LEEF aan de keukentafel, maar als redacteur en copywriter verdiep ik mij namens LEEF in ontwikkelingen rond schuldhulpverlening en de effecten van (langdurige) financiële stress. Wanneer je ooit blogs leest of andere publicaties op deze website, dan is de kans groot.. lees verder »

SPV-er gezocht!

Nieuws

SPV-er gezocht!

Wie zijn wij? Leef is een kleine stichting en is eind 2015 opgericht door Bibi en Thea, beiden ruim 20 jaar ervaring in zorg en welzijn en vastberaden om de systeemwereld (van de overheid) en de leefwereld (van de inwoner) dichterbij elkaar te brengen. Wij verzorgen in de gemeente Stichtse Vecht.. lees verder »

Leef in actie!

Nieuws

Leef in actie!

Onlangs waren we uitgenodigd voor een interview bij RTV Stichtse Vecht. Altijd leuk om te vertellen over Leef en het werk wat we met zoveel liefde doen. Budgetmaatjes Zoals over de 9 budgetmaatjes die sinds de start van het project al meer dan 70 inwoners op weg hebben geholpen met hun.. lees verder »

Cursus Omgaan met Geld gaat weer beginnen!

Nieuws

Cursus Omgaan met Geld gaat weer beginnen!

De Week van het geld 2017 vindt plaats van 27 tot en met 31 maart. Het doel van deze themaweek is om kinderen te leren omgaan met geld. Door kinderen al jong te leren op een goede manier met geld om te gaan, zullen zij in hun latere leven daar veel profijt van hebben. Immers, jong geleerd is oud.. lees verder »

Fit & Vrolijk

Nieuws

Fit & Vrolijk

Leef is begonnen met de voorbereiding van Fit & Vrolijk. Dat is een training voor kinderen in de basisschool leeftijd en werkt met de kinderen én de ouders aan het lekkerder in je vel voelen en/of een beter zelfbeeld en zelfvertrouwen ontwikkelen.Fit & Vrolijk bestaat uit 8 lessen van.. lees verder »

Voorkomen is beter dan genezen!

Nieuws

Voorkomen is beter dan genezen!

Deze zin staat in het onlangs vastgestelde nieuwe beleid ‘vroegsignalering en preventie schuldhulpverlening’ van de gemeente Stichtse Vecht. De gemeente wil meer inzet aan de voorkant om te voorkomen dat mensen in een problematische schuldsituatie terecht komen. En dat is een ambitie waar wij.. lees verder »

Gezocht: nieuwe collega budgetmaatjes!

Nieuws

Gezocht: nieuwe collega budgetmaatjes!

In december 2015 zijn we van start gegaan met ons project Budgetmaatjes in de gemeente Stichtse Vecht. En dit blijkt goed te voorzien in een behoefte. De aanmeldingen stromen binnen en de lokale organisaties, zoals het sociaal wijkteam, weten ons goed te vinden. Fantastisch team Tot nu toe hebben.. lees verder »

Feestelijke start budgetmaatjes!

Nieuws

Feestelijke start budgetmaatjes!

Op vier februari j.l. kwamen onze budgetmaatjes voor het eerst bij elkaar. Dat vierden we op een bijzonder mooie locatie met uitzicht op de Loosdrechtse plassen. Een van de budgetmaatjes was onze gastvrouw en had voor de gelegenheid een prachtige en heerlijke ‘Leef taart’ gebakken. Creatief.. lees verder »

Burgerparticipatie

Nieuws

Burgerparticipatie

Leef heeft de afgelopen maanden samengewerkt met Maroua Sadni, Linda Heuvelink, Angelique Bosma, Nadine de Mooij en Judith Paulides, 5 studenten van de Christelijke Hogeschool in Ede (CHE) aan een onderzoek waar de uitkomsten vorige week van bekend en gepresenteerd werden. Duurzame projecten.. lees verder »