04 May 2017

Leef in actie!

Onlangs waren we uitgenodigd voor een interview bij RTV Stichtse Vecht. Altijd leuk om te vertellen over Leef en het werk wat we met zoveel liefde doen.

Budgetmaatjes

Zoals over de 9 budgetmaatjes die sinds de start van het project al meer dan 70 inwoners op weg hebben geholpen met hun financiën! Want Leef is niet (alleen) het werk van Bibi en Thea, maar van zoveel mensen die iedere dag weer op pad gaan om mensen bij te staan, te adviseren, mee te gaan naar moeilijke gesprekken, te stimuleren en te motiveren om vol te houden en de juiste keuzes te maken in een situatie die soms zo moeilijk is vol te houden. Daarom noemen wij hen ook ‘experts van het dagelijks leven’. Mensen die financiële problemen te boven komen, hebben zoveel kennis en ervaring opgedaan en worden met recht ‘ervaringsdeskundigen’ genoemd. En kunnen zo van waarde en betekenis zijn voor een ander. En dat doen zij niet alleen. We hebben een fantastisch team, die de budgetmaatjes bij staan en adviseren in de soms complexe wereld die ook wel schuldhulpverlening genoemd wordt. We hebben sociaal raadslieden in huis, die ook nog extra expertises hebben o.a. op het gebied van fiscaal recht en bewindvoerder zijn voor mensen, die het niet (meer) zelf kunnen. We werken samen met een professioneel budgetcoach, die o.a. de cursussen en trainingen verzorgd. Kortom, vele handen maken licht werk en in goede samenwerking met de collega’s van team schuldhulpverlening en van de sociaal wijkteams proberen we de zware (financiële) omstandigheden van inwoners wat lichter te maken. We zijn trots op dit team!

RTV Stichtse Vecht

Wil je er meer over horen? Luister dan naar dit leuke, informatieve filmpje waar Bibi alles vertelt over wat de budgetmaatjes doen.

Ben jij ook ervaringsdeskundige en wil je wat betekenen voor je plaatsgenoot? Vind je het leuk om in een enthousiast en inspirerend team samen te werken? Wees welkom en neem dan contact met ons op via info@leefmd.nl of via 06 – 2013 60 91.

Deel dit bericht via: