10 Jun 2015

Crowdfunding

Vandaag hebben wij een inspirerend seminar bijgewoond over crowdfunding in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam. Een term die steeds meer naamsbekendheid krijgt en enorm in de belangstelling staat. Vooral ook vanwege een afname in subsidie land. Laten we eerlijk zijn..

Belangrijkste opbrengst van de dag is toch dat de stelling ‘meer met minder’ is getransformeerd..;-) naar ‘meer met burgers’. Hoe mooi is dat! Hoe zeer iedereen ook op zoek is naar geld om initiatieven gefinancierd te krijgen, het gaat in de eerste plaats om te doen wat nodig is. Waar vraag naar is. Voorziet het in een behoefte? Vraaggericht werken wordt veelvuldig in de mond genomen, maar als er geen uitgewerkt ‘project of businessplan’ ligt is het voor vele betrokkenen (overheid, banken) toch lastig werken. Wat een feest van herkenning toen gesteld werd, dat de mensen die met een idee komen dit vanuit hun hart doen en niet vanuit een ondernemingsplan. Volgens ons zijn dit de initiatieven die daadwerkelijk een bijdrage leveren aan de samenleving van de toekomst! Of in vakjargon uitgedrukt ‘verbetering brengen aan de sociale cohesie’.

‘Veranderen is (voor) doen’ is het motto van Leef in deze fase van ons bestaan. Wij gaan dus gewoon aan de slag. Er is zoveel te doen! Samen met die mensen, die ook een steentje willen bijdragen. Doen jullie ook mee? Kijk regelmatig op onze website www.leefmd.nl bij de nieuwsberichten en/of volg onze Leef Maatschappelijke Dienstverlening pagina op linkedin. We zouden het leuk vinden als je mee doet!

 

Deel dit bericht via: