28 Sep 2015

Even bijpraten

De zomervakantie ligt alweer enige tijd achter ons. En zijn wij, net als alle andere collega organisaties en partners in de branche weer in volle vaart aan de slag. Wij hebben dan ook niet stil gezeten de afgelopen periode en graag praten we jullie in het kort even bij. In het bijzonder over ons budgetmaatjes project in de gemeente Stichtse Vecht.

Tijdens de verbouwing is de winkel open

Dit is een beeldspraak die ons aanspreekt als sociaal ondernemers. Tijdens de zomer kwamen de eerste vragen al binnen en zijn we achter de schermen al van start gegaan. Dat heeft al mooie matches opgeleverd!

Young professionals

Vlak voor de zomervakantie hebben we een oproep gedaan en laten weten dat wij op zoek waren naar young professionals die een bijdrage wilden leveren aan een mooiere samenleving. Dat heeft 2 geweldige nieuwe collega’s opgeleverd waar we sinds een paar weken mee samenwerken. Wouter Kremer is 27 jaar, heeft bestuurskunde gestudeerd en is woonachtig in Utrecht. Samen met een vriend heeft hij jaren geleden een videoproductiebedrijf opgezet. De andere collega is Tyrza Niemeijer, 22 jaar en ook woonachtig in Utrecht. Zij is afgelopen zomer afgestudeerd (SPH) en heeft de Avans Innovatieprijs 2014 in de wacht gesleept met een project. Twee kanjers die zich later nog nader zullen voorstellen.

Innovatieve opzet

Met ons vieren wordt er hard gewerkt aan een innovatieve opzet van het reeds bekende budgetmaatjes project. Veel ervaringen van Wouter en Tyrza zijn bijzonder goed in te zetten, zoals een innovatieve wijze van werving van vrijwilligers en een inspirerend communicatie en marketingplan om zowel hulpvragers als vrijwilligers te enthousiasmeren zoveel mogelijk ‘mee te doen’. Kenmerkend voor onze aanpak is dat voor iedereen een rol is weg gelegd: mensen die een vraag hebben, mensen die specifieke kennis hebben en dit willen delen, organisaties in zorg en welzijn, maar ook nieuwkomers zoals sociaal ondernemers en andere lokale zelfstandigen. De kracht zit in het verbinden en niet in (uitsluitings) criteria en voorwaarden. Iedereen kan wat bijdragen!

Op dit moment wordt hard gewerkt aan een draaiboek zodat vrijwilligers zo zelfstandig mogelijk (met in het begin wat meer en na verloop van tijd steeds minder begeleiding vanuit Leef) met elkaar aan de slag kunnen. Dit zal overigens niet uitgewerkt zijn in detail, omdat er voldoende ruimte moet blijven voor de lokale kleur van een gemeente en van persoonlijke wensen van vrijwilligers. Maar wel met voldoende richtlijnen zodat er een goede start gemaakt kan worden.

Vacature

Op dit moment hebben we een vacature voor een vrijwilliger die het leuk vind om een Facebook pagina op te zetten en te onderhouden ten behoeve van het budgetmaatjes project. Wij zoeken bij voorkeur iemand, die woonachtig is in de gemeente Stichtse Vecht en affiniteit heeft met social media. Dat zou iemand kunnen zijn die voor school een opdracht moet doen, maar nog liever zien wij iemand die door omstandigheden werkloos is geraakt, zich wil inzetten voor een ander en/of werkervaring wil opdoen. Spreekt je dit aan en wil je onderdeel worden van een enthousiast team, neem dan gerust vrijblijvend contact op! Wij zijn te bereiken op 06 – 2013 60 91 of via info@leefmd.nl.

Deel dit bericht via: