08 Dec 2016

Fit & Vrolijk

Leef is begonnen met de voorbereiding van Fit & Vrolijk. Dat is een training voor kinderen in de basisschool leeftijd en werkt met de kinderen én de ouders aan het lekkerder in je vel voelen en/of een beter zelfbeeld en zelfvertrouwen ontwikkelen.

Fit & Vrolijk bestaat uit 8 lessen van 1,5 uur en richt zich op de algehele vitaliteit van het kind. Inclusief de ontwikkeling van de intrinsieke motivatie, zelfbeeld en het zelfvertrouwen van het kind. De training wordt gegeven bij Jeugd-Punt op de locatie Second Base (Bisonspoor 237). De verwachting is dat we eind januari starten en het programma wordt gegeven door een ervaren en opgeleide trainer van Magic Adventures.

Wat gaan we doen?

De kinderen gaan op een leuke en speelse manier op avontuur naar hun kwaliteiten en leefstijlveranderingen die bijdragen aan hun algehele vitaliteit. Ook zal er tijdens het programma diverse keren gezamenlijk gekookt en gegeten worden en zullen de kinderen op bijzondere manieren sporten/bewegen. De kinderen leren, ontdekken en ervaren dat gezonde levensstijlen zoals positief denken, regelmatig bewegen en gezonde voeding leuk kunnen zijn én ervoor kunnen zorgen dat zij zich fitter, emotioneel/mentaal sterker en daardoor ook vrolijker voelen.

De ouders krijgen elke week het programma via een digitale nieuwsbrief thuisgestuurd, zodat zij weten wat er gedaan wordt. Maar wat nog veel belangrijker is, de ouders kunnen het geleerde ook thuis toepassen en in gezinsverband werken aan leefstijlverbetering!

Duur? Nee hoor!

Normaal is dit een programma waar ouders voor moeten betalen. Door een bijdrage vanuit de gemeente Stichtse vecht kunnen wij dit programma nu ook en dus speciaal aanbieden voor kinderen die opgroeien in gezinnen die het financieel wat minder breed hebben.

Naast dat ouders betrokken worden bij het programma voor de kinderen biedt Leef Maatschappelijke Dienstverlening ook hulp en ondersteuning aan de ouders om aan de verbetering van de financiële situatie te werken als zij daarvoor open staan.

Wil je je kind ook mee laten doen of heb je vragen over het programma? Neem dan contact op via bibiprummel@leefmd.nl of bel ons op 06 54 37 62 99

Deel dit bericht via: