03 Mar 2016

Gezocht: nieuwe collega budgetmaatjes!

In december 2015 zijn we van start gegaan met ons project Budgetmaatjes in de gemeente Stichtse Vecht. En dit blijkt goed te voorzien in een behoefte. De aanmeldingen stromen binnen en de lokale organisaties, zoals het sociaal wijkteam, weten ons goed te vinden.

Fantastisch team

Tot nu toe hebben we alle aanvragen kunnen koppelen. We hebben dan ook een fantastisch team van vrijwilligers die heel goed in staat zijn om mensen, die het (tijdelijk) wat lastig hebben op financieel gebied, weer verder op weg te helpen. De samenstelling van het team is heel divers: mensen die een goede plek zoeken om te re-integreren, om een nieuwe invulling te geven aan de week na een verandering in hun persoonlijke en/of werksituatie, etc. Van jong tot oud en allemaal brengen zij hun kennis en ervaring mee. Heel waardevol en een feest om mee samen te werken!

Wie zoeken we?

In verband met het succes van het project is uitbreiding van ons team gewenst en zijn wij misschien wel op zoek naar jou! Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een andere baan en wil je in de tussenliggende periode actief blijven en iets voor een ander betekenen? Of volg je een opleiding in de sociale sector en wil je graag een stage- / werkervaringsplek? Of ben je door omstandigheden niet in staat om volledig te werken, maar heb je wel levenservaring te delen? Neem dan gerust contact op.

Wat bieden wij?

Alle budgetmaatjes volgen een basistraining bij het Nibud. Daarnaast houden we structureel thema- en casuïstiek bijeenkomsten waarin specifieke onderwerpen behandeld worden, zoals bijvoorbeeld over regel- en wetgeving, schuldhulpverlening en/of inkomensondersteunende voorzieningen. Tegelijkertijd is er ook tijd en aandacht voor alle praktijkervaringen die met elkaar gedeeld worden.

Ben jij of ken jij iemand die belangstelling heeft? Wil jij ook van betekenis zijn voor een ander? Neem dan contact op via info@leefmd.nl of bel 06 – 2013 60 91.

Deel dit bericht via: