07 Dec 2015

Is het financiële leven even lastig?

Het hing al even in de lucht, maar het project Budgetmaatjes in de gemeente Stichtse Vecht is nu officieel van start gegaan!

Budgetmaatjes Stichtse Vecht

Voor degene die de berichtgeving van de afgelopen tijd gemist heeft, hieronder in het kort nog even wat het project inhoudt: inwoners uit de gemeente Stichtse Vecht met financiële vragen en/of (dreigende) schulden worden gekoppeld aan een budgetmaatje. Dat is op zich geen nieuwe aanpak hoewel wij dat wel in een nieuwe stijl zullen doen. Wij maken een mix van de solide aanpak van de ‘administratie thuis-achtige projecten’ en combineren dit met nieuwe (ICT) mogelijkheden waardoor zowel on- als offline aangesloten wordt bij de participatiesamenleving. Dat doen wij niet alleen met (in)formele zorg en welzijnsorganisaties in de gemeente, maar ook met lokale ondernemers.

Werkenderwijs vormgeven

Wij gaan op zoek naar de kracht van de lokale samenleving. Samen zullen wij de transformatie handen en voeten moeten geven. Met creativiteit als belangrijke competentie. Want creativiteit is de kunde van het doorbreken van patronen, gewoonten en zekerheden, door nieuwe dingen te bedenken. Dit gaat verder dan het onderzoeken en in beeld brengen van de huidige en toekomstige situatie. Wij gaan uit van een aanpak die de ontwikkeling werkenderwijs vormgeeft: door te doen!

Het geleerde doorgeven

Iedereen kan ik iets doen en iedereen is goed in iets; al is de bijdrage nog zo klein. Dit is een belangrijk uitgangspunt van ons maatschappijbeeld en is verweven in onze werkwijze. Wij werken in de basis dan ook aan talentontwikkeling en aan het versterken van de eigen waarde van mensen. Bij iedere betrokkene, van hulpvrager tot hulpbieder, zal dan ook gekeken worden naar iemands talenten en vragen wij het geleerde ‘door te geven’. De manier waarop zal uiteraard per persoon verschillen.

Meedoen?

Wil jij ook mee helpen aan een mooiere samenleving? Als hulpvrager of als hulpbieder? Neem dan gerust contact met ons op via info@leefmd.nl of via 06 – 2013 60 91.

Deel dit bericht via: