14 Oct 2020

Start spreekuren en themabijeenkomsten

Het is hoog tijd dat wij middels een nieuwsbrief weer iets van ons laten horen. We hebben onze dienstverlening namelijk uitgebreid!

De temperaturen in de zomerperiode (en daarna) liepen soms tot exotische waarden op, maar dat was bij Leef geen aanleiding om in de vakantie modus te raken. De maand augustus was dit jaar twee keer zo druk als vorig jaar! Hoewel het in de media leek alsof mensen weer gewoon massaal op vakantie gingen, was er ook een grote groep inwoners die geconfronteerd werden met de economische gevolgen van de coronacrisis. Het woord ‘corona’ roept bij mensen verschillende emoties op. De één is er helemaal klaar mee en de ander roept om meer maatregelen. Ieder vanuit zijn eigen motieven en overtuigingen, maar feit blijft dat de maatregelen als gevolg van de coronacrisis een grote economische impact heeft op velen van ons.

Inwoners hebben veelvuldig contact opgenomen met Leef met vragen op het gebied van hun financiën. Om de toenemende vraag van inwoners rondom administratie, financiën en schulden goed op te vangen, start Leef naast de reguliere werkzaamheden vanaf eind oktober met spreekuren en themabijeenkomsten in ons Leefhuis aan de Raadhuisstraat 19 in Maarssendorp.

Spreekuren

Inwoners met vragen kunnen tijdens het spreekuur op afspraak terecht op dinsdag ochtend tussen 9:00 – 11:00 uur en op donderdag avond tussen 19:00 – 21:00 uur. Het eerste spreekuur is dinsdag ochtend 27 oktober. Deze spreekuren zijn vooral bedoelt voor inwoners met een korte vraag, bijv. met het lezen van een brief en/of het vragen van een advies op een specifiek financieel vraagstuk. We vragen in verband met de te nemen coronamaatregelen wel om eerst even aan te melden voor deze spreekuren via theakok@leefmd.nl of 06 – 20136091.

Themabijeenkomsten

Naast de spreekuren gaan wij iedere week een themabijeenkomst verzorgen waarin wij informatie geven over diverse thema’s waar wij regelmatig vragen over krijgen. Denk hierbij aan vragen op het gebied van ordenen van je administratie, bezuinigingstips, betalingsachterstanden, het voorkomen en/of oplossen van schulden, toeslagen en andere voorzieningen. Maar ook relevante thema’s in de tijd van het jaar zoals de collectieve zorgverzekering die aan het einde van het jaar weer opnieuw afgesloten kan worden.

Ook hiervoor moet eerst even vooraf aangemeld worden om de corona maatregelen goed te kunnen waarborgen. Dat kan via bibiprummel@leefmd.nl of 06 –  54376299.

Zit jouw thema of onderwerp er niet tussen, maar heb je wel een specifieke vraag, laat dit ons dan weten.

De definitieve data voor de themabijeenkomsten volgen binnenkort!

Deel dit bericht via: