01 Oct 2020

Update corona

Momenteel zien wij vanwege de Corona-crisis helaas dat veel mensen financiële zorgen hebben of onzekere tijden tegemoet gaan rondom hun werk en inkomen.

We krijgen veel vragen binnen van inwoners die al moeite hadden om rond te komen met een klein inkomen. Maar daarnaast dreigen ook andere mensen door de corona-crisis in de financiële problemen te raken. Enkele voorbeelden van veel gestelde vragen:

  • Heb ik nog wel werk en inkomen de komende periode?
  • Kan ik de huur, hypotheek en rekeningen nog wel blijven betalen?
  • Mijn kind krijgt nu (gedeeltelijk) online les maar ik heb geen geld voor de juiste ondersteunende middelen.
  • Kan ik mijn bedrijf blijven voortzetten ondanks het verlies van opdrachten?
  • Kan ik nog wel blijven voldoen aan de betalingsregeling die ik had getroffen met mijn schuldeiser?

Leef ondersteunt alle inwoners van Stichtse Vecht bij vragen en problemen rondom werk, inkomen, geld en schulden. Daarom staan wij ook in deze tijd voor je klaar en denken we graag met je mee.

Leef is goed op de hoogte van de extra middelen die nu door het rijk en de gemeente beschikbaar zijn gesteld (zie deze link voor de laatste info: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-per-onderwerp/financiele-regelingen, maar ook van de reguliere inkomensondersteunende voorzieningen. Daarnaast bieden we handige praktische tips om je administratie en financiën zo goed mogelijk op orde te houden.

We zijn bereikbaar via telefoon, WhatsApp en email. In sommige gevallen komen wij, daar waar verantwoord en noodzakelijk, op huisbezoek. Daarnaast kunt u op afspraak ons kantoor aan de Raadhuisstraat 19 in Maarssen bezoeken. Wij nemen hierbij de RIVM maatregelen in acht.

Wij werken nauw samen met andere partijen binnen de gemeente, zoals het maatschappelijk werk, de wijkteams, de voedselbank en de afdelingen werk & inkomen en schuldhulpverlening van de gemeente.

Heb je vragen of wil je graag dat we even met je meedenken?

Neem gerust contact met ons op via info@leefmd.nl of bel ons op 06 – 20136091 (Thea Kok) of op 06 – 54376299 (Bibi Prummel).

Deel dit bericht via: