17 Jan 2022

Update corona

Het coronavirus is nu bijna 2 jaar onder ons en heeft op allerlei manieren ons leven beïnvloed. Hoe langer een moeilijke situatie aanhoudt, hoe zwaarder het wordt om vol te houden, om positief te blijven en om de goede dingen te blijven doen. Toch is dat van groot belang. Weet dat je dit niet alleen hoeft te doen. Er zijn mensen die je hierbij kunnen helpen!

Veel mensen zijn helaas geconfronteerd met financiële zorgen of onzekere tijden rondom hun werk of inkomen als gevolg van het virus. We kregen al veel vragen binnen van inwoners die moeite hadden om rond te komen met een klein inkomen. Daarnaast zijn ook andere inkomensgroepen door de coronacrisis in de financiële problemen gekomen. Enkele voorbeelden van veel gestelde vragen:

  • Heb ik nog wel werk en inkomen de komende periode nu de horeca weer dicht gaat?
  • Kan ik de huur, hypotheek en rekeningen nog wel blijven betalen?
  • Mijn kind krijgt nu (gedeeltelijk) online les, maar ik heb geen geld voor de juiste ondersteunende middelen.
  • Kan ik mijn bedrijf blijven voortzetten ondanks het verlies van opdrachten?
  • Kan ik nog wel blijven voldoen aan de betalingsregeling die ik had getroffen met mijn schuldeiser?

Leef ondersteunt alle inwoners van Stichtse Vecht bij vragen en problemen rondom werk, inkomen, geld en schulden. Daarom staan wij ook in deze tijd voor je klaar en denken we graag met je mee.

Leef is goed op de hoogte van de extra middelen die nu door het rijk en de gemeente beschikbaar zijn gesteld (zie deze link voor de laatste info: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-per-onderwerp/financiele-regelingen, maar ook van de reguliere inkomensondersteunende voorzieningen. Via deze link is informatie te vinden voor zelfstandigen die financiële steun nodig hebben: https://stichtsevecht.nl/onderwerp/4833/financiele-steun-voor-zzpers-werknemers-en-bedrijven-in-de-coronacrisis/ Daarnaast bieden we handige praktische tips om je administratie en financiën zo goed mogelijk op orde te houden.

We zijn bereikbaar via telefoon, whatsapp en email en komen wij, daar waar verantwoord en noodzakelijk, op huisbezoek. Daarnaast kunt u op afspraak ons kantoor aan de Raadhuisstraat 19 in Maarssen bezoeken. Wij nemen hierbij de RIVM maatregelen in acht.

Wij werken nauw samen met andere partijen binnen de gemeente, zoals het maatschappelijk werk, de sociaal wijkteams, de voedselbank en de afdelingen werk & inkomen en schuldhulpverlening van de gemeente.

Heb je vragen of wil je graag dat we even met je meedenken?

Neem gerust contact met ons op via info@leefmd.nl of bel ons op 06 – 54376299 (Bibi Prummel) of op 06 – 20136091 (Thea Kok).

Deel dit bericht via: