25 Jun 2019

‘Vrijwilligers zijn helden!’

Deze week is de campagne ‘Vrijwilligers zijn helden’! Laura Raimando, werkzaam bij de vrijwilligerscentrale vertelt, dat in Stichtse Vecht ruim 25.000 vrijwilligers iedere week meer dan 100.000 uur belangeloos hun handen uit de mouwen steken.

Wat je aandacht geeft, gaat bloeien!

Ook bij Leef werken we met vrijwilligers. Dit zijn de budgetmaatjes, die ongelooflijk veel werk verzetten en heel veel betekenen voor inwoners uit Stichtse Vecht. Zij helpen bij het ordenen van de administratie, bij het creëren van overzicht, het maken van een begroting, bieden een luisterend oor en hebben onverdeelde, oprechte aandacht voor de mensen. Want alles wat je aandacht geeft, gaat bloeien. Vaak wordt er ook gepraat over hele andere dingen dan financiën en werken we stap voor stap weer aan de toekomst. In een samenleving die steeds sneller gaat, die individualistischer is geworden, waarbij ‘problemen’ digitaal en via procedures opgelost worden, is tijd en aandacht een groot goed geworden.

Sterk team van Leef

Bij Leef werken wij ook met professionals en dat is ook nodig. Soms zijn de vragen zo complex, dan moet je een expert aan tafel hebben. Vragen op het gebied van belastingen kunnen wij bijvoorbeeld zelf oppakken, omdat we een fiscalist in huis hebben. Of er spelen veel andere problemen, bijvoorbeeld op het gebied van geestelijke gezondheidszorg waardoor iemand de grip op zijn of haar leven is kwijt geraakt. Dan is het fijn dat we collega’s in ons team hebben, die daar goed mee om kunnen gaan en tegelijkertijd de financiële vraagstukken op kunnen pakken. We zijn enorm blij en dankbaar, dat we zo’n sterk team hebben bij Leef.

Wat ons betreft zijn al onze Leef collega’s helden! We hebben elkaar nodig – vrijwilligers en professionals – om inwoners met deze vragen zo goed mogelijk te kunnen helpen.

Deel dit bericht via: