05 Oct 2015

Dit is Tyrza!

‘Alleen daar waar je de kracht van elkaar zoekt, de verschillende talenten herkent en benut, mensen vanuit vertrouwen elkaar benaderen en zij de wetenschap hebben dat zij onderdeel zijn van een groter geheel, ontstaan er mooie dingen’. Met deze tekst introduceerde wij begin dit jaar de start van onze blogster Henrielle van den Dragt.

The meaning of life is to give life meaning!

Met de oprichting van Leef Maatschappelijke Dienstverlening hebben wij ons ten doel gesteld een plek te creëren waar iedereen tot zijn recht komt. Een haven waar mensen kunnen ‘aanleggen’ en bijkomen als het leven even lastig is. Om vervolgens weer op eigen benen verder te gaan en het geleerde door te kunnen geven aan een ander. Dat principe geldt ook voor alle mensen met wie we samenwerken. Daar waar vanuit vertrouwen wordt gewerkt en mensen op natuurlijke wijze grenzen verleggen, komen talenten boven drijven en worden deze aangesproken om in te zetten. Dat is goed voor iemands persoonlijke ontwikkeling en dus voor het individu. Maar het is ook goed voor het collectief, omdat de individuele inzet een bijdrage levert aan het behalen van de doelstelling van het totaal (lees ook: organisatie, team, wijk, buurt, samenleving).

It’s always seems impossible until it’s done.

En dan gebeuren er mooie dingen. Nieuwe ideeën worden bedacht, kennis wordt gedeeld en projecten worden opgezet. Er is altijd wel iets wat je kunt delen met een ander. Voor iedereen is een rol weggelegd. De kunst is om te ontdekken welke specifieke talenten jij hebt en op welke wijze je deze kunt inzetten. Onze rol is onder andere om dat te ontdekken bij mensen. Op onze oproep ‘Young Professional gezocht’ heeft o.a. Tyrza Niemeijer gereageerd. We zijn blij dat zij zich bij Leef heeft aangesloten en zij stelt zich hieronder even voor. Als je net als Tyrza ook de wereld een beetje mooier wilt maken, tegelijkertijd werkervaring op wil doen én onderdeel wilt zijn van een leuk team, schroom dan niet! Neem contact op en dan kijken we wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Tyrza Niemeijer

‘Ik ben Tyrza Niemeijer, een net afgestudeerde social worker. Op dit moment ben ik druk op zoek naar een baan, en daarnaast houd ik mij bezig met mijn twee vrijwilligersfuncties: als bestuurslid bij een gymnastiekclub en sinds kort ook als vrijwilliger bij Leef! Toen ik van Leef hoorde was ik meteen enthousiast over hun visie, waarin de burger centraal staat en innovatie en participeren belangrijke begrippen zijn. En hier sluit mijn interesse en ervaring erg op aan. Zo heb ik een minor (verdieping tijdens studie) gedaan waarbij de veranderende samenleving centraal staat, heb ik de eerste editie van de Vrijwilligersacademie in Den Bosch gecoördineerd en heb ik met ons team met dit project twee Avans innovatieprijzen gewonnen. De visie van Leef en het enthousiasme dat ik heb voor de ervaringen die ik tot nu toe heb opgedaan, maakte dat ik meteen erg enthousiast was om mijn steentje bij te dragen aan Leef. En ik mag meteen aftrappen met het budgetmaatjes project, waar ik erg veel zin in heb! En uuuh… Mocht u een idee hebben voor een baan voor mij als actieve en innoverende Young Professional, zoek me dan gerust op via LinkedIn’.

Deel dit bericht via: