22 Jun 2015

Young professionals gezocht!

In gedachten al op je zonnige bestemming? Waar zon, zee en strand op je wachten? Kamperen in Frankrijk of toch liever een leuke stedentrip? Na het binnenhalen van dat felbegeerde papiertje is een vakantie welverdiend! Toch willen wij nog even jullie aandacht vragen.

Woensdag 8 juli a.s. mogen een heleboel studenten van de Hogeschool Avans hun diploma (MWD, SPH, CMV) ophalen! Hoe geweldig is dat! En voor die studenten (en van de Hogeschool Ede en Utrecht) hebben wij vandaag de volgende oproep.

Veranderen is (voor) doen!

Met Leef brengen we een gezamenlijk leertraject naar de wijk, om samen te kijken hoe  initiatieven vanuit burgers en in de wijk verduurzaamd kunnen worden. Iets doen met dat enorme potentieel aan opgeleide en maatschappelijk betrokken mensen. Hen iets bieden waar zij écht iets aan hebben, en tegelijkertijd bewoners ondersteunen met allerlei uiteenlopende vragen en/of problemen. Dit doen we door het leggen van nieuwe verbindingen, door zelf te ondernemen. Door te leren van elkaar en over onszelf, komen we gezamenlijk tot innovatieve oplossingen voor de hedendaagse uitdagingen.

Leef staat voor een nieuwe aanpak;

  • het samenbrengen van burgerparticipatie en sociaal ondernemen
  • veranderen is (voor) doen, dus in de praktijk brengen en met maatschappelijke impact

Door zelf te ondernemen – en met vallen en opstaan te leren wat er écht werkt, veranderen we door (voor) te doen!

We gaan na de zomer starten met 2 kleinschalige projecten:

  • inwoners met financiële vragen worden gekoppeld aan een maatje

  • opgroeien in armoede (ouders en jonge kinderen)

Dit zijn kleinschalige projecten vooralsnog met gesloten beurs in de regio Utrecht. Middels aanvragen bij een fonds, gemeente en crowdfunding wordt gewerkt aan financiering. Voor beide projecten geldt dat we een grote campagne willen opzetten om betrokkenheid vanuit de samenleving (en sociale cohesie) te  vergroten. Daarbij is dit tevens de kans om een financiële vergoeding voor je inzet te behalen. Ook zijn we in gesprek met het lokale bedrijfsleven om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. We plannen enkele bijeenkomsten in juli / augustus om e.e.a. op hoofdlijnen door te nemen.

Voor beide projecten zoeken wij actieve en ondernemende ‘young professionals’ die een belangrijke rol spelen in de projectopzet (projectleiding), in het verbinden met de lokale betrokkenen en organisaties of in de begeleiding van de maatjes en/of zelf de inwoners begeleiden.

Ken jij of ben jij die actieve, ondernemende ‘young professional’?

Wil je een bijdrage leveren en heb je een toegevoegde waarde die past binnen bovengenoemde twee projecten? Wil je werkervaring opdoen en je CV interessant maken voor potentiele werkgevers? Heb je een ander goed idee? En wil je niet voor jezelf beginnen, maar onder de vleugels van Leef proeven aan het sociaal ondernemen? Kom bij Leef en wij pakken het samen op! Neem dan gerust contact met ons op via info@leefmd.nl of 06 – 2013 60 91

 

 

 

Deel dit bericht via: