Leefomgeving

LEEF in tijden van corona

Blogs

LEEF in tijden van corona

Business as usual? Nou… Uiteraard heeft corona ook LEEF niet ongemoeid gelaten. Maar het goede nieuws: we zijn nog steeds up and running! De begeleiding van onze cliënten gaat grotendeels door via internet en telefoon. Maar in geval van nood gaan we ook nog op huisbezoek. Dat moet ook, want.. lees verder »

Een crisis is een kans

Blogs

Een crisis is een kans

Het is even geleden dat wij een blog geplaatst hebben. Niet dat er niets te melden viel. Maar het verbouwen en opzetten van het Leefhuis en tegelijkertijd de winkel openhouden, was beslist geen makkie..;-) Maar het resultaat mag er zijn! Op 4 maart hebben we het Leefhuis ingewijd en heerlijk.. lees verder »

‘Vrijwilligers zijn helden!’

Nieuws

‘Vrijwilligers zijn helden!’

Deze week is de campagne ‘Vrijwilligers zijn helden’! Laura Raimando, werkzaam bij de vrijwilligerscentrale vertelt, dat in Stichtse Vecht ruim 25.000 vrijwilligers iedere week meer dan 100.000 uur belangeloos hun handen uit de mouwen steken. Wat je aandacht geeft, gaat bloeien! Ook bij Leef.. lees verder »

Stichtse Vecht Dementievriendelijk

Nieuws

Stichtse Vecht Dementievriendelijk

Dit voorjaar ondertekende wij samen met andere partners de intentieverklaring Samen Dementievriendelijk in Stichtse Vecht, onder warme belangstelling van wethouder Hetty Veneklaas en vele bezoekers, sociale partners en eerdere ondertekenaars. Wie doet er mee? De gemeente Stichtse Vecht is een van.. lees verder »

Lift je Leven!

Nieuws

Lift je Leven!

Leef start binnenkort met iets nieuws. Het ‘Lift je leven’ programma en we hebben nog plek voor deelnemers! Ben en/of ken je mensen die het leuk vinden om een stapje verder te maken in hun leven samen met anderen? Wil je beter met je geld omgaan? Of een beetje gezonder leven? Misschien wat.. lees verder »

Tijmen Koelewijn

Blogs

Tijmen Koelewijn

Van huis uit ben ik econoom, maar dat vertel ik mijn cliënten meestal niet meteen. Natuurlijk is het handig dat ik in mijn carrière jarenlang met budgetten moest omgaan, maar dat is niet het belangrijkste: Het gaat erom wie je bent. Ik zie mijzelf vooral als iemand die hulp kan bieden in.. lees verder »

Mark Dyson

Nieuws

Mark Dyson

Weinig mensen treffen mij via LEEF aan de keukentafel, maar als redacteur en copywriter verdiep ik mij namens LEEF in ontwikkelingen rond schuldhulpverlening en de effecten van (langdurige) financiële stress. Wanneer je ooit blogs leest of andere publicaties op deze website, dan is de kans groot.. lees verder »

SPV-er gezocht!

Nieuws

SPV-er gezocht!

Wie zijn wij? Leef is een kleine stichting en is eind 2015 opgericht door Bibi en Thea, beiden ruim 20 jaar ervaring in zorg en welzijn en vastberaden om de systeemwereld (van de overheid) en de leefwereld (van de inwoner) dichterbij elkaar te brengen. Wij verzorgen in de gemeente Stichtse Vecht.. lees verder »

Bijna vakantie!

Blogs

Bijna vakantie!

De zomer staat voor de deur en voor velen begint een periode van rust en ontspanning. Maar voordat iedereen de vakantie modus heeft aangezet, willen wij nog heel even jullie aandacht voor een korte terugblik (we hebben namelijk een mijlpaal!) en lichten we een tipje van de sluier op voor na de.. lees verder »