Leefomgeving

SPV-er gezocht!

Nieuws

SPV-er gezocht!

Wie zijn wij? Leef is een kleine stichting en is eind 2015 opgericht door Bibi en Thea, beiden ruim 20 jaar ervaring in zorg en welzijn en vastberaden om de systeemwereld (van de overheid) en de leefwereld (van de inwoner) dichterbij elkaar te brengen. Wij verzorgen in de gemeente Stichtse Vecht.. lees verder »

Bijna vakantie!

Blogs

Bijna vakantie!

De zomer staat voor de deur en voor velen begint een periode van rust en ontspanning. Maar voordat iedereen de vakantie modus heeft aangezet, willen wij nog heel even jullie aandacht voor een korte terugblik (we hebben namelijk een mijlpaal!) en lichten we een tipje van de sluier op voor na de.. lees verder »

Leef in actie!

Nieuws

Leef in actie!

Onlangs waren we uitgenodigd voor een interview bij RTV Stichtse Vecht. Altijd leuk om te vertellen over Leef en het werk wat we met zoveel liefde doen. Budgetmaatjes Zoals over de 9 budgetmaatjes die sinds de start van het project al meer dan 70 inwoners op weg hebben geholpen met hun.. lees verder »

Cursus Omgaan met Geld gaat weer beginnen!

Nieuws

Cursus Omgaan met Geld gaat weer beginnen!

De Week van het geld 2017 vindt plaats van 27 tot en met 31 maart. Het doel van deze themaweek is om kinderen te leren omgaan met geld. Door kinderen al jong te leren op een goede manier met geld om te gaan, zullen zij in hun latere leven daar veel profijt van hebben. Immers, jong geleerd is oud.. lees verder »

Fit & Vrolijk

Nieuws

Fit & Vrolijk

Leef is begonnen met de voorbereiding van Fit & Vrolijk. Dat is een training voor kinderen in de basisschool leeftijd en werkt met de kinderen én de ouders aan het lekkerder in je vel voelen en/of een beter zelfbeeld en zelfvertrouwen ontwikkelen. Fit & Vrolijk bestaat uit 8 lessen van.. lees verder »

Fit & Vrolijk

Blogs

Fit & Vrolijk

Een groot aantal kinderen wordt dagelijks geconfronteerd met armoede. Zij kunnen niet meedoen, omdat de financiële middelen ontbreken. De cijfers liegen er niet om: het percentage kinderen dat in de gemeente Stichtse Vecht opgroeit met kans op armoede bedraagt 7,6% (bron: CBS). In Stichtse Vecht.. lees verder »

Nieuwe cursus en collega!

Blogs

Nieuwe cursus en collega!

Het einde van het jaar nadert. Traditie getrouw kijken veel mensen dan even terug om te ontdekken dat dit jaar wéér sneller is gegaan dan het jaar ervoor. Wij kijken terug op een geslaagd jaar én zien uit naar 2017! Trots op onze budgetmaatjes Het afgelopen jaar hebben we meer dan 40 mensen.. lees verder »

Even voorstellen!

Blogs

Even voorstellen!

Deze week is het de week van de armoede. Een wat twijfelachtige naam. Helaas is het aantal mensen dat leeft in armoede flink gestegen de afgelopen jaren en via de ‘week van’ wordt daar bijzondere aandacht voor gevraagd. Over hoeveel mensen praten we eigenlijk? Nederland telt volgens recente.. lees verder »

Het is gelukt!

Blogs

Het is gelukt!

Hoewel het prachtige weer anders doet vermoeden, gaat binnenkort alles toch echt weer beginnen en zijn wij druk doende met de voorbereidingen van alle projecten voor dit najaar. Voor wie het gemist heeft, in september starten we met 2 nieuwe opdrachten. In opdracht van de gemeente Stichtse Vecht.. lees verder »

Liefdewerk Oud Papier!

Blogs

Liefdewerk Oud Papier!

Dat zei mijn moeder altijd als we weer eens opgetrommeld werden om allerlei klusjes te doen in en rondom het huis. Als kinderen hebben wij dat destijds vast niet met groot applaus ontvangen, maar het is het begin geweest van te leren omzien naar een ander. Iets te doen voor en/of met een ander. En.. lees verder »