Het verhaal van Hans

Hulp na ontslag en terugval van inkomsten

Hans is 47 jaar oud. Hij is getrouwd met Gerda. Samen hebben ze 2 volwassen dochters die het huis uit zijn. Hans is 6 maanden ervoor zijn baan verloren en ze kunnen financieel niet meer rondkomen. Hierdoor ontstaan spanningen binnen de relatie. Hans en zijn vrouw zijn niet gewend hulp te vragen bij vrienden, buren of familie. Hans had jaren een goede baan en heeft veel gewerkt, waardoor het contact in de buurt en met familie op een laag pitje staat. Hans heeft zelf geprobeerd te budgetteren en Gerda is goedkoper boodschappen gaan doen. Hans heeft zich nog niet goed kunnen focussen op het zoeken en vinden van een nieuwe baan. Omdat hij zich nog niet goed voelt, is hij nog niet goed in staat om zich goed te presenteren aan een mogelijke nieuwe werkgever.

Leef ondersteunt Hans en Gerda bij het op orde krijgen én houden van de financiële situatie, door het inzetten van een budgetmaatje. Hierdoor krijgen zij weer ruimte en energie om met elkaar de rest van de problemen te bespreken en aan te pakken. Zoals de gesprekken over de financiën en het vinden van een nieuwe, passende baan voor één van beiden. Met ondersteuning van Leef wordt een netwerk van familie, vrienden en buurtgenoten gezocht die Hans en Gerda kan bijstaan.

Samen met Leef hebben Hans en Gerda rust en regelmaat gekregen. Er is weer zicht op de financiën, ze zijn weer in gesprek met elkaar. Hans heeft inmiddels een eerste sollicitatiegesprek gehad en ze hebben meer contact met de buren in de wijk.

Deel dit bericht via: