Het verhaal van Ina

Herstel van contacten via vrijwilligerswerk

Ina is 46 jaar oud en weduwe. Ze voelt zich de laatste tijd wat neerslachtig. Sinds het overlijden van haar man komt ze weinig buiten. Daardoor heeft ze het contact met haar buren wat verloren. Ina heeft haar man jarenlang verzorgd, tot aan zijn dood. Daarvoor was ze altijd heel actief in creatieve clubjes in het buurthuis. Ze hield enorm van schilderen en knutselen. Ina en haar man hebben geen kinderen gekregen en via haar creatieve activiteiten genoot ze altijd van de contacten met de buurtkinderen.

Ina zoekt contact met Leef. Dit doet ze op aanraden van een buurvrouw die zij toevallig in de supermarkt spreekt. Ina wil graag weer in contact komen met mensen en wil ook heel graag weer creatief aan de slag. Na een gesprek met Leef komt naar voren dat het haar enorm leuk lijkt kinderen les te geven in schilderen en knutselen. De sociaal werker van Leef is samen met Ina op zoek gegaan naar een ruimte en naar ouders en kinderen die het leuk vinden dit met haar op te pakken.

Ina geeft nu eens per week knutsel-les aan kinderen en ouders. Een lokale welzijnsorganisatie koppelt het initiatief van Ina aan een andere activiteit: ouders van (jonge) kinderen laten ontmoeten in het kader van opvoedondersteuning.

Deel dit bericht via: