Het verhaal van Trudy

Aan de slag met spanningen door ontslag en opvoeding

Trudy is 43 jaar oud en heeft drie kinderen van 8, 11 en 13 jaar oud. De jongste komt slecht mee op school. Met middelste gaat het goed, maar die vertoont de laatste tijd wat opstandig gedrag. De oudste komt in de puberteit en krijgt vrienden die veel uitgaan, roken en drugs gebruiken. De man van Trudy is onlangs zijn baan verloren, waardoor het inkomen is gedaald. In combinatie met de opvoedtaken zijn binnen de relatie wat spanningen ontstaan. Trudy is het laatste jaar niet met haar gezin op vakantie geweest en ze is nog maar net in staat de kinderen te voorzien van alles wat zij in deze tijd van laptops en mobiele telefoons nodig hebben voor school en hun sociaal leven.

Trudy komt in contact met de sociaal werker van Leef. Die kijkt samen met haar mee wat voor Trudy als eerste heel belangrijk is om op te pakken en op te lossen. Trudy gaat zelf met haar man praten. Ook zoekt ze weer contact met haar buurvrouw, met wie ze vroeger altijd eens per week koffie dronk toen de kinderen nog kleiner waren.

Trudy kan nu beter met haar man praten over de spanningen en de oplossingen en heeft weer contact met haar buurvrouw. De buurvrouw helpt haar ook om goedkoop boodschappen te doen en ze vangt de kinderen af en toe op. Ook het contact tussen de kinderen van Trudy en de buren is weer hersteld. Ze eten daar nu zelfs structureel één keer per week samen. Trudy kan haar zorgen om de kinderen delen met de buurvrouw. Zij heeft, vanwege haar eigen opvoedervaring, altijd goede tips.

Deel dit bericht via: