Week van het geld 2022

Week van het geld

Gepubliceerd op 28 maart 2022

In de week van 28 maart t/m 1 april 2022 vindt de week van het geld plaats. De gemeente Stichtse Vecht is vanaf dit jaar deelnemende gemeente aan deze week. De Week van het geld is een initiatief van het platform Wijzer in geldzaken. Onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’ wil het platform kinderen en jongeren voorbereiden op financiële redzaamheid in de toekomst. De Week van het geld is een belangrijke aanjager voor het structureel stimuleren van financiële vaardigheden van kinderen en jongeren, zowel op school als thuis.

Tijdens deze actieweek organiseert LEEF een tweetal activiteiten. Op dinsdag 29 maart verzorgt LEEF een spreekuur bij het Centraal Informatie Punt in de bibliotheek. We staan voor je klaar voor vragen rondom bijvoorbeeld kindregelingen, toeslagen en wat te doen wanneer je bijna 18 wordt. Iedereen is welkom, maar in het bijzonder die mensen die vragen hebben over alles wat met geld en kinderen te maken heeft. Jongeren zelf zijn ook van harte welkom om hun vragen te stellen.

Wanneer:
dinsdag 29 maart 2022 van 13:00u – 15:00u

Wie:
Carla Wools – budgetcoach en sociaal raadsvrouw

Waar:
Bibliotheek Maarssenbroek –  Bisonspoor 237

Daarnaast organiseert LEEF, in samenwerking met de gemeente Stichtse Vecht, een kick-off bijeenkomst voor alle betrokken ketenpartners binnen de gemeente. Op donderdag 31 maart komen we samen in Boom en Bosch in Breukelen. Met elkaar willen we een lokaal actieprogramma ontwikkelen, waardoor er structureel (meer) activiteiten kunnen worden aangeboden op het gebied van jongeren en geld. Deze kick-off bijeenkomst vormt hiervoor het startsein. Samen slaan we de handen ineen en gaan we met elkaar de verbinding aan om samen te werken aan een goede, structurele informatievoorziening voor jongeren en hun financiën.

Heb je vragen over het spreekuur en/of over de kick-off bijeenkomst? Neem dan contact op met Anne van der Kaaden. Zij is bereikbaar op 06 – 33019582 of via annevanderkaaden@leefmd.nl.